Nieuws - Polygon gaat samenwerking aan met Near Protocol

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Polygon gaat samenwerking aan met Near Protocol

Polygon (MATIC)
NEAR Protocol (NEAR)
Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
Polygon, gaat samenwerking aan met Near Protocol

Polygon heeft aangekondigd samen te gaan werken met het Near Protocol. Deze samenwerking zou kunnen helpen bij het verbinden van het Wasm blockchain met het Ethereum-ecosysteem.

Sinds de komst van Ethereum is de Ethereum Virtual Machine (EVM) de standaard geweest voor protocollen die op het Ethereum-netwerk draaien. De introductie van Wasm-ketens gaat een mogelijkheid bieden om te migreren van EVM's. Om deze transitie mogelijk te maken, bundelen Polygon en Near Protocol hun krachten om de kloof tussen deze systemen te overbruggen.

Polygon en Near Protocol kondigen samenwerking aan

Polygon en Near Protocol kondigden woensdag aan dat de twee bedrijven samen een zkWasm prover gaan ontwikkelen. De zero-knowledge (zk) prover voor de Wasm blockchains zal de kloof overbruggen tussen het Wasm netwerk en het Ethereum netwerk.

Wasm, ook bekend als WebAssembly, is een framework dat wordt gebruikt voor het uitvoeren van complexe programma's in een browser. Het wordt beschouwd als een levensvatbare vervanging voor EVM omdat het meer flexibiliteit en interoperabiliteit biedt, meer talen ondersteunt en een bredere toolset biedt dan de Ethereum Virtual Machine.

Over de samenwerking zei Polygon-oprichter Sandeep Nailwal het volgende, "De zkWasm prover maximaliseert de aanpasbaarheid van ontwikkelaars, wat betekent dat projecten kunnen kiezen uit een aantal provers bij het bouwen met Polygon CDK, of dat nu het lanceren of migreren van een EVM-keten is, of het bouwen van een Wasm-keten voor een nauwere afstemming op Ethereum en toegang tot liquiditeit.

NEAR-protocol dichterbij Ethereum

Naast de ontwikkeling van een breder ecosysteem, zou dit partnerschap het NEAR-protocol dichter bij Ethereum brengen, waardoor Wasm ketens Ethereum liquiditeit kunnen aanboren. Gezien het feit dat NEAR Foundation zich ook heeft aangesloten bij Polygon Labs als een belangrijke bijdrager aan Polygon CDK (Chain Development Kit), is het groeipotentieel hoog.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven