Nieuws - Polkadot CEO doet een stap terug in bedrijf achter blockchain

Door Luc Vesters

Polkadot CEO doet een stap terug in bedrijf achter blockchain

Stap terug

Ethereum mede-oprichter en Polkadot CEO Gavin Wood is teruggetreden uit zijn rol als CEO van Parity Technologies, aldus Bloomberg. Het bedrijf werkt aan zijn infrastructuur voor de Polkadot blockchain, die Wood oprichtte na zijn tijd bij Ethereum. Ondertussen wordt Björn Wagner, medeoprichter van Parity, het nieuwe hoofd van het bedrijf. Wood doet een stap terug en krijgt de functie van Chief Architect. Wood noemde persoonlijke redenen als achtergrond voor zijn ontslag. Naar zijn eigen zeggen was de rol niet bedoeld als "eeuwig geluk" op die manier.

Gavin Wood werkte tot 2016 bij Ethereum, waar hij een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van de programmeertaal Solidity en later de functie van chief technology officer (CTO) vervulde. Na zijn ontslag bij Ethereum in 2016 heeft hij zich gewijd aan zijn nieuwe project Polkadot (DOT), dat zich vooral richtte op interoperabiliteit tussen blockchains.

DOT heeft nu een marktkapitalisatie van ongeveer 6,8 miljard dollar. De blockchain geldt als robuust binnen de cryptosector en kent altijd een hoge activiteit van ontwikkelaars. Onlangs nog bereikte Polkadot een hoogtepunt in ontwikkelaarsactiviteit, wat waarschijnlijk ook te maken had met de publicatie van nieuwe wijzigingen in de roadmap.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven