Nieuws - Politie neemt 21 Bitcoin in beslag van Andrew Tate

Door Luc Vesters

Politie neemt 21 Bitcoin in beslag van Andrew Tate

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
Politie neemt 21 Bitcoin in beslag van Andrew Tate

Het gaat om mensenhandel, verkrachting en het opzetten van een criminele organisatie. De aanklacht tegen Andrew Tate, zijn broer Tristan en twee andere Roemeense burgers is afgerond, volgens een persbericht van het Roemeense Openbaar Ministerie voor georganiseerde misdaad.

De openbare aanklager beschuldigt de verdachten van een hele reeks misdaden. Deze omvatten uitbuiting, bedreiging, herhaalde verkrachting en mensenhandel. De verdachten riskeren tot 13 jaar gevangenisstraf. Daarnaast vragen de aanklagers om de inbeslagname van activa, waaronder 21 BTC. Deze zouden op een niet nader genoemde beurs staan.

De verdachten hebben momenteel huisarrest. Als de rechtbank het verzoek van de openbare aanklager inwilligt, zal dat voorlopig zo blijven. De autoriteiten zijn op de hoogte van zeven vermeende slachtoffers. Andrew Tate heeft zowel de Amerikaanse als de Britse nationaliteit. De voormalige vechtsporter verwierf vooral bekendheid door zijn vrouwonvriendelijke en chauvinistische uitspraken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven