Nieuws - PEPE ontwikkelaar verwerpt beschuldigingen van oplichting

Mike Hesp

Door Mike Hesp

PEPE ontwikkelaar verwerpt beschuldigingen van oplichting

Pepe (PEPE)
Ontwikkelingen
PEPE ontwikkelaar verwerpt beschuldigingen van oplichting

Ondanks de twijfelachtige verkoop door voormalige leden, is de Memecoin geen oplichterij, volgens de overgebleven ontwikkelaar van het project. Hij heeft nog steeds grote plannen voor PEPE.

Een ontwikkelaar van de Memecoin PEPE heeft zich uitgesproken over de laatste beschuldigingen van oplichterij rond zijn project en heeft ze afgewezen. Dit bleek uit een verklaring op Twitter van het officiële profiel van het project.

Daarin bevestigde hij dat voormalige teamleden 16 biljoen tokens (gelijk aan ongeveer $15 miljoen) stalen en verkochten op verschillende beurzen. Ze brachten ook wijzigingen aan in de Multisig wallets, waardoor ze tokens konden stelen.

Zoals het overgebleven teamlid uitlegt, was het een interne coup waarbij zijn partners hem verraadden. Zonder zijn medeweten manipuleerden ze de wallets en verkochten ze de tokens.

Volgens hem was het verraad echter te voorzien geweest. Keer op keer had de groep intern de rem op het project gezet, aldus de ontwikkelaar. Met hun vertrek is PEPE nu tenminste "vrij van deze lasten", legde hij verder uit.

Nu draagt hij als enige de verantwoordelijkheid voor de verdere ontwikkeling van PEPE. In de tussentijd heeft hij de resterende tien biljoen tokens overgebracht naar een beveiligde wallet. Ook het Twitterprofiel van PEPE is "in veilige handen".

Voor de toekomst wil hij de Memecoin zo ontwerpen dat hij "echt gedecentraliseerd" en "anti-fragiel" is. Daarnaast moet er een burnmechanisme worden geïmplementeerd waarmee tokens geleidelijk uit de circulatie worden gehaald.

Ondertussen zorgde zijn verklaring voor enige stabilisatie in de prijs van de PEPE token. Er waren in eerste instantie geen verdere sterke verkopen. Het valt echter nog te bezien of de kikker net zo snel zal blijven stijgen als in juli.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven