Nieuws - PEPE laat Shiba Inu en Dogecoin ver achter zich in 2023.

Door Ted Maas

PEPE laat Shiba Inu en Dogecoin ver achter zich in 2023.

Pepe Coin is de meest opvallende nieuwkomer dit jaar

Pepe Coin is de meest opvallende nieuwkomer en presteerder in de meme-markt dit jaar. Met een verbluffende koersstijging van 2000%, heeft het zijn meer bekende tegenhangers, Dogecoin en Shiba Inu, die respectievelijk verliezen van -9% en -5% rapporteerden over dezelfde periode, aanzienlijk overtroffen.

Dit was natuurlijk te verwachten aangezien PEPE dit jaar is gelanceerd. DOGE en SHIBA INU zagen zelfs grotere stijgingen vanaf het moment dat ze lanceerde (Dogecoin: 93,071% Shiba Inu: 15,395,116%).

De buitengewone stijging van PEPE heeft zijn marketcap naar $501 miljoen gekatapulteerd. Deze ontwikkeling is bijzonder opmerkelijk gezien de relatief recente intrede van de coin in de competitieve meme-arena. Op het moment van schrijven werd PEPE, het handelssymbool van de munt, verhandeld voor de prijs van €0.00000111.

Gegevens van Etherscan werpen licht op de groeiende interesse in Pepe Coin, en onthullen dat het aantal PEPE-houders 147,959 heeft bereikt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat Pepe Coin niet verbonden is met de Pepe the Frog-meme, gecreëerd door kunstenaar Matt Furie. De meme verwierf internetfaam tussen 2010-2020 en blijft een significant onderdeel van de online cultuur. Echter, de identiteit en operaties van Pepe Coin zijn duidelijk gescheiden van deze bekende meme.

Discussies rondom de voorraad van PEPE zijn een aandachtspunt. Het totale aanbod van Pepe Coins is vastgesteld op 420 biljoen. Volgens de officiële Pepe-website is een significant meerderheid, meer dan 93,1%, van deze tokens toegewezen aan liquiditeitspools, of permanent vernietigd en uit de circulatie verwijderd, een stap die de schaarste en waarde van de munt beïnvloedt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven