Nieuws - Peaq haalt $15 miljoen op in een kapitaalronde

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Peaq haalt $15 miljoen op in een kapitaalronde

Investeren
Ontwikkelingen
DePIN
Peaq haalt $15 miljoen op in een kapitaalronde

Peaq kan zich verheugen op een miljoenenronde. Het geld zal worden gebruikt om te investeren in de uitbreiding van het DePIN ecosysteem.

Peaq, een layer-1 blockchain voor DePIN ("Decentralised Physical Infrastructure Networks") en RWA ("Real World Assets"), heeft $15 miljoen opgehaald in een kapitaalronde.

Tot de investeerders behoren de VC's Generative Ventures en Borderless Capital. De Spartan Group en HV Capital namen ook deel aan de financiering.

Peaq wil het kapitaal gebruiken om het DePIN-ecosysteem uit te breiden, dat volgens het bedrijf al meer dan 20 DePIN-toepassingen telt.

DePIN is een gedecentraliseerde toepassing die blockchain tokens gebruikt om fysieke toepassingen uit de echte wereld digitaal in kaart te brengen.

DePIN is momenteel een van de grootste onderwerpen in de blockchainruimte.

Het analyseportaal Messari schat de waarde van de sector op 3,5 biljoen dollar in 2028.

"De economie van dingen is een baanbrekend concept dat een diepgaande verandering teweegbrengt in de manier waarop we omgaan met onze steeds meer verbonden wereld", zegt Lex Sokolin, Managing Partner bij Generative Ventures.

"Peaq heeft grote vooruitgang geboekt in zijn missie om dit concept te realiseren en het naar de economische en financiële infrastructuur van Web3 te brengen. We vinden het geweldig om een project met zoveel visie - en de uitvoering die nodig is om het tot leven te brengen - te ondersteunen."

"We zijn verheugd om de steun en het vertrouwen te hebben van enkele van de grootste namen in de Web3-industrie op zo'n cruciaal moment," zegt Till Wendler, medeoprichter van peaq.

Hij vervolgt: "Ons plan is om peaq verder open te stellen voor de gemeenschap, hen toegang te geven tot de tokens en de extra mijl te gaan om de projecten die op peaq zijn gebouwd te ondersteunen."

Er draaien meer dan 20 applicaties op peaq in acht industrieën en er draaien meer dan 250.000 apparaten, voertuigen, machines en robots (Machine RWA's) op.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven