Nieuws - PayPal verlaat (tijdelijk) het Verenigd Koninkrijk

Mike Hesp

Door Mike Hesp

PayPal verlaat (tijdelijk) het Verenigd Koninkrijk

Stablecoin
Ontwikkelingen
PayPal verlaat (tijdelijk) het Verenigd Koninkrijk

Afgelopen week presenteerde PayPal zijn eigen Stablecoin, namelijk PYUSD. Hiermee wil PayPal de concurrentie aangaan met andere uitgevers van stablecoins zoals Circle en Tether. Deze aankondiging markeert een aanzienlijke beweging voor PayPal, dat hoewel een traditionele financiële grootmacht, ook een aanzienlijke aanwezigheid heeft in de cryptowereld.

Nu besluit PayPal om een stap terug te doen in het Verenigd Koninkrijk, zoals gemeld door CoinDesk op basis van een verklaring van het bedrijf. Dit houdt in dat PayPal voorlopig de mogelijkheid om cryptocurrencies aan klanten in het VK aan te bieden, stopzet. Deze beslissing komt voort uit de recent aangescherpte regelgeving van de Financial Conduct Authority (FCA), die nu vereist dat bedrijven "aanvullende maatregelen implementeren" voordat klanten crypto kunnen kopen. Dit verwijst waarschijnlijk naar de verplichte identiteitscontroles en witwaspreventiechecks.

Klanten die al eerder cryptocurrencies via PayPal hebben gekocht, behouden het recht om deze te behouden en te verkopen. Vanaf 1 oktober wordt echter de mogelijkheid om nieuwe aankopen te doen, uitgeschakeld.

De strengere regelgeving voor crypto-bedrijven in het Verenigd Koninkrijk is geen verrassing, en PayPal ontsnapt er niet aan. Hoewel het VK zich wil profileren als een "crypto-hub" met gunstige regelgeving, blijven strikte identiteitscontroles en antiwitwasmaatregelen harde vereisten. De genomen maatregel is naar verwachting tijdelijk van aard, met plannen om begin 2024 de mogelijkheid voor aankopen weer te herstellen zodra aan alle voorschriften is voldaan.

Eerder dit jaar hebben Britse banken zelfs betalingen naar crypto-beurzen geblokkeerd. Toch heeft de crypto-industrie eerder deze zomer een overwinning behaald, aangezien crypto in het VK officieel wordt beschouwd als een vorm van investeren, en niet als gokken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven