Nieuws - PayPal Stablecoin PYUSD draait nu op Solana

Door Ted Maas

PayPal Stablecoin PYUSD draait nu op Solana

PayPal verdiept zich verder in de crypto-wereld: De Stablecoin PYUSD wordt aangesloten op Solana. De blockchain is “ideaal voor nieuwe betalingsoplossingen”.

De Stablecoin PYUSD van PayPal wordt geïntegreerd in de Solana Blockchain. Dit maakte de betalingsdienstverlener bekend in een persbericht. Volgens het bedrijf zullen consumenten profiteren van “snellere en goedkopere transacties”. Bovendien biedt “de beschikbaarheid van PYUSD op Solana gebruikers de mogelijkheid om tussen meerdere blockchains te kiezen, wat leidt tot meer flexibiliteit en controle”.

Volgens PayPal staat de Solana-blockchain erom bekend “grote hoeveelheden transacties met hoge snelheid en extreem lage kosten te verwerken”. Sheraz Shere van de Solana Foundation verklaarde dat “de snelheid en schaalbaarheid het Solana-netwerk tot de ideale blockchain maken voor nieuwe betalingsoplossingen die toegankelijk, kostenefficiënt en direct zijn”.

Dankzij de koppeling kunnen gebruikers kiezen om “PYUSD te verzenden via Ethereum of Solana”. De Stablecoin is aanvankelijk beschikbaar via de PayPal- en Venmo-wallets, evenals Phantom en Paxos.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven