Nieuws - PayPal: Betalingsgigant beheert miljarden aan cryptocurrency

Sam Fröling

Door Sam Fröling

PayPal: Betalingsgigant beheert miljarden aan cryptocurrency

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Wallets en Whales
PayPal: Betalingsgigant beheert miljarden, aan cryptocurrency

Eens per kwartaal moet de betalingsdienst PayPal zijn posities openbaar maken bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De crypto-activa zijn inmiddels opgelopen tot miljarden dollars.

In een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft betalingsgigant PayPal laten weten dat het bedrijf $943 miljoen aan cryptocurrencies beheert. Volgens de verklaring bestaat het grootste deel van de cryptocurrencies uit Bitcoin ($ 499 miljoen) en Ether ($ 362 miljoen). PayPal houdt echter niet zelf de activa van zijn klanten aan. Het bedrijf zei dat het "derde partijen in dienst heeft om bepaalde bewaarfuncties uit te voeren", waaronder het "back-uppen" van de crypto-activa van zijn klanten.

Prijsstijging zorgt voor meer waarde

Het gerapporteerde bedrag, vanaf 31 maart, was $339 miljoen hoger dan aan het einde van het jaar. De prijsstijgingen van Bitcoin en Ethereum zijn medeverantwoordelijk voor de nieuwe waarde. Op 28 april kondigde PayPal ook aan dat het in mei cryptotransfers zou lanceren voor zijn meer dan 60 miljoen Venmo-klanten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven