Nieuws - Paxos levert gouden stable coin

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Paxos levert gouden stable coin

Paxos levert, gouden stable coin

Met PAX Gold van Paxos is er nu een nieuw lid in de lange lijst van stable coins. De digitale coin wordt ondersteund door goud.

Fysiek goud op de blockchain. Dat is de titel van een persbericht dat het bedrijf Paxos op 5 september publiceerde. Nadat het New York State Department of Financial Services (NYDFS) een to go gaf, komt nu het aan goud gekoppelde token PAX Gold op de markt.

In het persbericht belooft Paxos zijn klanten mobiliteit, flexibiliteit en "toegang tot de 9 biljoen dollar goudmarkt". In detail is PAX Gold een ERC20 token.

Elk van de tokens wordt ook ondersteund door één ounce fijn goud. De bijbehorende goudstaven liggen ondertussen opgeslagen in de Londense kluis van Brink's. De waarde van PAX Gold is dus direct gekoppeld aan de reële marktprijs van goud op een bepaald moment.

PAX Gold als nieuwe vorm van goudhandel?

Bovendien geeft Paxos kopers een claim op het fysieke equivalent van hun cryptocoins. Op Paxos.com kunnen handelaren hun tokens dus inwisselen voor fiatgeld of zelfs fysiek goud. Op elk moment hebben ze ook de mogelijkheid om het serienummer, de grootte en het gewicht en andere informatie van hun goudbaren te bekijken. Volgens Charles Cascarilla, CEO en medeoprichter van Paxos, is dit concept de oplossing voor complicaties bij het verhandelen van fysiek goud. "Door goud op de blockchain te zetten, democratiseren we de toegang ertoe", zegt hij.

De Paxos Trust Company is een Amerikaanse FinTech die vooral bekend is van de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde PAX Standard token. Maar het bedrijf is al enige tijd van plan om uit te breiden. Paxos heeft de op goud gebaseerde token al verschillende keren aangekondigd. Ook cryptoprojecten op basis van goud of zilver staan in de rij.

Op edelmetaal gebaseerde coins worden steeds populairder. Deze trend ligt ook in de lijn van de fundamentele tokenisering van activa, waartoe ook de bijbehorende realisatie van onroerend goed of grond behoort.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven