Nieuws - Paraguay overweegt verbod op mining van Bitcoin

Door Luc Vesters

Paraguay overweegt verbod op mining van Bitcoin

Bitcoin (BTC)
Mining
Paraguay overweegt verbod op mining van Bitcoin

Op 4 april heeft de regering een wetsvoorstel ingediend dat Bitcoin mining voor 180 dagen zou verbieden. Er werd beweerd dat er illegale bedrijven waren die elektriciteit stalen en de energievoorziening van het land verstoorden.

Paraguayaanse senatoren hebben dit voorstel voorlopig tegengehouden: er zou eerst onderzocht moeten worden welke voordelen Bitcoin mining voor het land zou hebben. Bijvoorbeeld het omleiden van energie van de waterkrachtcentrale Itaipú naar miners in plaats van het exporteren van elektriciteit naar Brazilië of Argentinië.

Volgens Cointelegraph kondigde senator Lilian Samaniego tijdens een senaatsvergadering op 10 april aan dat er een discussie zou komen tijdens een openbare hoorzitting op 23 april.

Bitcoin-vriendelijke senator Salyn Buzarquis heeft al gepleit voor Bitcoin mining: de industrie creëert banen en versterkt de lokale economie.

Volgens een berekening van Hashrateindex is Paraguay momenteel goed voor ongeveer 1,45 procent van de hashrate in het Bitcoin-systeem. Een totaal verbod op de industrie zou daarom slechts een kortetermijnimpact hebben op de rekenkracht, zoals het verbod in China al heeft laten zien.

Door de goedkope en schone elektriciteit van de waterkrachtcentrale - met een jaarlijkse opwekkingscapaciteit van 14 gigawatt is Itaipú de op één na grootste waterkrachtcentrale ter wereld - is Paraguay de afgelopen maanden een steeds populairdere mining locatie geworden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven