Nieuws - Oudste Amerikaanse bank biedt Bitcoin-diensten aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Oudste Amerikaanse bank biedt Bitcoin-diensten aan

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
VS
Crypto-acceptatie
New York Financial Supervisory Authority begint BNY Mellon met de bewaring van Bitcoin en Ethereum.

Na de goedkeuring van de New York Financial Supervisory Authority begint BNY Mellon nu met de bewaring van Bitcoin en Ethereum.

De Bank of New York (BNY) Mellon, de oudste bank van de VS, heeft goedkeuring gekregen om de bewaring van Bitcoin en Ethereum van geselecteerde klanten aan te bieden. De bank maakte dit bekend in een persbericht. Het project begon in februari. De New York Financial Supervisory Authority heeft het project nu goedgekeurd. De dienst is dinsdag gelanceerd.

Volgens de verklaring is de eeuwenoude bank de eerste grote Amerikaanse bank die digitale activa aanbiedt naast traditionele investeringen.

"Met meer dan 20 procent van 's werelds belegd vermogen heeft BNY Mellon de schaal om financiële markten opnieuw uit te vinden via blockchaintechnologie en digitale activa", aldus Robin Vince, CEO en president van de financiële dienstverlener.

De inspanningen komen ondertussen voort uit een onderzoek waaruit bleek dat ongeveer 91 procent van de institutionele beleggers geïnteresseerd is in tokenproducten. Het bedrijf wil voldoen aan "toekomstige beveiligings- en compliance-eisen van klanten". Hiervoor werden de specialisten op het gebied van digitale activatechnologie Fireblocks en Chainalysis ingeschakeld.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven