Nieuws - Ouders in de VS eisen crypto op scholen

Door Luc Vesters

Ouders in de VS eisen crypto op scholen

Crypto lessons

Wiskunde en crypto lessen op school? Amerikaanse ouders eisen dat. Een studie van Study.com geeft nieuwe inzichten over de acceptatie van crypto's in de VS. Meer dan 75 procent van de ouders die in cryptocurrencies investeren, spenderen geld aan de crypto-opvoeding van hun kinderen.

Volgens het onderzoek willen Amerikaanse ouders dat onderwerpen die te maken hebben met bitcoin en cryptocurrencies een vast onderdeel zijn van het lesprogramma. Daarom investeren zij nu al gemiddeld 766 US dollar in de opleiding van hun kinderen. Meer dan driekwart van alle ondervraagde universitair geschoolden die vertrouwen op Bitcoin en Co. zeggen 1.086 US dollar uit te geven voor het onderwijs van hun kinderen. Dit zou kunnen komen doordat 86 procent van hen gelooft dat ze meer geld zouden verdienen als ze beschikken over formele kennis van cryptocurrencies en technische innovaties op het internet in plaats van alleen een universitair diploma.

Om aan de studie deel te nemen, moesten de proefpersonen een basiskennis van de cryptowereld aantonen. Potentiële respondenten die de onderwerpen cryptocurrencies, blockchain, NFT's en metaverse niet begrepen, mochten niet aan de enquête deelnemen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven