Nieuws - Oude Bitcoin whales weer actief na jaren van afwezigheid

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Oude Bitcoin whales weer actief na jaren van afwezigheid

Bitcoin (BTC)
Wallets en Whales
Oude Bitcoin whales weer actief na jaren van afwezigheid

Drie Bitcoin whales hielden zich zes jaar schuil, nu hebben ze BTC ter waarde van 230 miljoen dollar verplaatst.

Drie whales hebben onlangs 6.500 BTC ter waarde van 230 miljoen Amerikaanse dollar verplaatst, volgens on-chain gegevens. Wie erachter zit, blijft op dit moment echter onduidelijk. De vraag of de drie wallets toebehoren aan een persoon of een bedrijf blijft ook open.

Volgens het rapport hebben de drie adressen respectievelijk 2.550, 2.000 en 1.950 BTC verplaatst. De laatste transactie in elke wallet was zes jaar geleden - de adressen waren voor het laatst actief op 5 november 2017.

Als de BTC op dat moment waren gekocht en op dit moment waren verkocht, zou er een winst zijn van ongeveer 173 miljoen dollar.

Maar de lange inactiviteit van de drie cryptowallets is niet het enige explosieve detail van de transacties, want de verschoven Bitcoin zijn aanzienlijk ouder.

Zoals op BitInfoCharts staat, dateren de overgehevelde BTC uit 2011 en zijn ze waarschijnlijk verbonden met vroege cryptominers van de F2Pool bitcoin mining pool.

Als de drie wallets hun Bitcoin nu al twaalf jaar hebben vastgehouden, zou dit resulteren in een winst van een trotse 225 miljoen dollar.

De cryptomarkt in het algemeen, en Bitcoin in het bijzonder, kent momenteel een hoge whale activiteit. Whales hebben onlangs 30.000 BTC ingeslagen.

MicroStrategy, opgericht door "Gigachad" Michael Saylor en lang gezien als pionier op het gebied van de adoptie van Bitcoin, bewees onlangs in zijn nieuwe kwartaalcijfers ook dat het techbedrijf achter zijn cryptobelofte staat - en verhoogde zijn BTC-holdings naar 158.400 Bitcoin.

Ook interessant: Een paar dagen geleden verscheen er voor het eerst sinds de oprichting van de Memecoin in 2013 weer een Whale.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven