Nieuws - OpenAI CEO lanceert Worldcoin wallet voor irisscan

Door Ted Maas

OpenAI CEO lanceert Worldcoin wallet voor irisscan

Crypto-acceptatie
Blockchain/Technologie
irisscan worldcoin

OpenAI CEO Sam Altman's cryptoproject Worldcoin heeft de lancering van een cryptowallet aangekondigd. Via een wallet moeten gebruikers zich authenticeren met de Worldcoin software en een irisscan.

De zogenaamde "World App" ondersteunt de eigen Worldcoin (WLD), maar ook Wrapped Ethereum (WETH), Wrapped Bitcoin (WBTC), USDC en de DAI stablecoin. Dankzij de app kunnen gebruikers zich ook authenticeren met de World ID software "om te bewijzen dat ze een echt persoon zijn en dus Worldcoin tokens kunnen ontvangen", aldus de app. WLD zelf is momenteel niet in omloop, maar wordt naar verwachting later dit jaar gelanceerd.

Met behulp van deze software kunnen websites de authenticiteit van hun gebruikers bewijzen zonder persoonlijke gegevens op te slaan. Daarnaast, maken gebruikers een "globaal digitaal paspoort" dat lokaal op hun smartphone wordt opgeslagen. Het zou niet langer nodig moeten zijn om een telefoonnummer of andere gevoelige gegevens in te voeren.

In plaats daarvan zal het mogelijk zijn om de authenticiteit van een persoon te bewijzen door middel van een irisscanner. Deze scanner koppelt de unieke gegevens van iemand zijn oog aan een digitale identiteitskaart en maakt het systeem dus zogenaamd fraudebestendig.

In ruil voor een oogscan verdienen gebruikers WDC. Critici van het project maken zich vooral zorgen over de gegevensbescherming en de invoering van het digitale paspoort.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven