Nieuws - Onderzoek: Litecoin is erg populair bij online shoppers, USDT grootste stijger.

Door Ted Maas

Onderzoek: Litecoin is erg populair bij online shoppers, USDT grootste stijger.

Litecoin (LTC)
Tether (ERC-20) (USDT)
Crypto-acceptatie
LTC online shoppen

Volgens een recent onderzoek wordt Litecoin (LTC) steeds vaker gebruikt door online shoppers. Cryptobetalingsverwerker Coingate geeft aan dat na Bitcoin, Tether en Ethereum, Litecoin het populairst is met ongeveer 9,5 procent van al het betalingsverkeer.

Vergeleken met 2021 is Litecoin (LTC) met 6 procent gestegen - er waren 88.295 betalingen in 2022, tegenover 83.620 in 2021. Januari 2022 was de succesvolste maand dat jaar met 8.971 transacties. Coingate legt uit: "Ten eerste zijn de transactiekosten voor Litecoin laag, waardoor het een geschikte valuta is voor online winkelen, ongeacht het bedrag van de betaling. Momenteel bedragen de gemiddelde transactiekosten slechts $0,007 per transactie." Ten tweede is Litecoin snel, "want het kost miners slechts 2,5 minuten om een blok transacties te minen, vergeleken met 10 minuten voor de Bitcoin-blockchain."

Online winkelen met crypto wordt steeds populairder

Terwijl Litecoin steeds populairder wordt in de ranglijst van populairste cryptocurrencies, is het beeld voor Bitcoin juist omgekeerd. Hoewel 48 procent van alle cryptotransacties bij online winkels in 2022 nog steeds met BTC werd betaald, daalde dit percentage met 7,6 procent ten opzichte van 2021. Ondertussen stijgt het aantal USDT (Tether) betalingen het hardste. Het aandeel van stablecoinbetalingen steeg van 2,3 procent naar 14,8 procent.

Cryptobetalingen worden steeds populairder bij online winkels. Volgens CoinGate werden vorig jaar in totaal 927.294 betalingen gedaan met behulp van cryptocurrencies - 63 procent meer dan in 2021.

Op het moment van schrijven wordt de prijs van Litecoin (LTC) verhandeld op 89 euro, een daling van 1 procent ten opzichte van 24 uur geleden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven