Nieuws - Ondanks berenmarkt groeit cryptogamesector

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Ondanks berenmarkt groeit cryptogamesector

Crypto-acceptatie
Gaming, Crypto, Groei

Hoewel de stemming op de markt denkbaar slecht is, stroomde er in augustus ongeveer 748 miljoen US-dollar in de cryptogamesector.

Voor een groot deel van de cryptomarkt is 2022 tot nu toe een absolute ramp geweest. De marktkapitalisatie is sinds het begin van het jaar met bijna een biljoen dollar gedaald tot momenteel 1,1 biljoen dollar. Dit jaar vond onder meer de grootste hack in de cryptogeschiedenis plaats. De stemming op de cryptomarkt is in de loop van het jaar dan ook steeds verder verslechterd en zelfs op dit moment lijken de meeste beleggers weinig interesse te hebben in de cryptomarkt.

Een van de weinige sectoren die deze trend recentelijk lijkt te hebben omgebogen is de crypto-spelindustrie. Ondanks de enorme prijsverstoringen op de markten zijn de investeringen in cryptospelletjesprojecten de laatste weken toegenomen en lijkt ook het aantal cryptogamers weer in de lift te zitten.

Aantal cryptogamers groeit weer

Volgens crypto-analysebedrijf DappRadar is het aantal spelers van cryptogames sinds augustus gestegen van ongeveer 800.000 tot iets minder dan 950.000 spelers op dit moment - een stijging van 18,75 procent.

Een andere positieve ontwikkeling was het totale volume van verhandelde NFT-spelartikelen. Tussen juli en augustus steeg het met 13,25 procent. Daarnaast blijkt uit een rapport van DappRadar dat het aantal verkochte NFT-games in dezelfde periode ook groeide. Volgens het rapport werden er in totaal 1,3 miljoen NFT's verhandeld in de cryptogamesector - begin juli lag dit aantal nog op 600.000. Toch staat het totale handelsvolume in de cryptogamesector nog steeds op een laag niveau in vergelijking met het begin van het jaar.

Investeerders springen over 748 miljoen dollar

Dit weerhield investeerders er echter niet van om honderden miljoenen Amerikaanse dollars in de nichesector te blijven investeren. In augustus stroomden investeringen van in totaal 748 miljoen US-dollar in crypto-gameprojecten, 135 procent meer dan in juli 2022.

Volgens DappRadar ging 38 procent van de investeringen naar infrastructuurprojecten voor cryptogames, 33 procent naar games en 27 procent naar beleggingsmaatschappijen die actief investeren in het ecosysteem van cryptogames.

De totale investeringen in de sector bedroegen in het derde kwartaal 1,1 miljard dollar.

Dit is zeker lager dan in het eerste en tweede kwartaal van 2022. Aan de andere kant is cryptogaming nu al 12 maanden op rij veruit het populairst onder institutionele blockchainbeleggers in vergelijking met andere cryptosectoren.

Tegen het einde van 2022 verwacht DappRadar dat de totale investeringen in cryptogames ongeveer $10,2 miljard zullen bedragen. Dit zou meer dan het dubbele zijn van de vier miljard dollar die in 2021 is geïnvesteerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven