Nieuws - Nog maar 5.000 blokken te gaan tot de Bitcoin Halving

Door Ted Maas

Nog maar 5.000 blokken te gaan tot de Bitcoin Halving

Bitcoin (BTC)
Blockchain/Technologie

De volgende Halving vindt plaats in april. De Bitcoin-markt bereidt zich hier al maanden op voor. Is de huidige prijs een voorbode op deze Halving?

Volgens Nicehash is blok nr. 835.230 gepasseerd. De halving wordt uitgevoerd bij blok 840.000. De verwerkingstijd van een blok is ongeveer tien minuten. Volgens de huidige berekeningen zal de halving daarom op 17 april plaatsvinden. De datum kan echter nog veranderen.

In de cryptoruimte wordt al maanden reikhalzend uitgekeken naar de halving. De halving, die elke 210.000 blokken plaatsvindt en dus ongeveer elke vier jaar, halveert de beloning voor een geldig blok van de huidige 6,25 naar 3,125 Bitcoin in de toekomst. De halving heeft geen invloed op de transactievergoedingen die miners voor elk blok ontvangen.

De halving gaat gepaard met optimistische prijsvoorspellingen. Het aanbod van nieuwe Bitcoin in omloop neemt voortdurend af door de halving. Het terugkerende aanbodtekort zou een prijsopdrijvend effect kunnen hebben als de vraag overeenkomstig hoog is.

De vraag heeft onlangs een belangrijke impuls gekregen van de ETF-handel. In januari keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verschillende Bitcoin Spot ETF's goed. De grootste hiervan, die van Blackrock, heeft nu meer dan 200.000 Bitcoin gekocht.

Ondertussen heeft de concurrentie om de laatste blokken voor de halving geleid tot nieuwe hashrate-records in de mining-sector. De winstmarges staan ook op recordhoogte door de recente opwaartse trend (ondanks de huidige correctie).

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven