Nieuws - Nog maar 15.000 blocks te gaan tot de Bitcoin halving

Door Luc Vesters

Nog maar 15.000 blocks te gaan tot de Bitcoin halving

Bitcoin (BTC)
Mining

Terwijl iedereen enthousiast discussieert over de goedkeuring van Bitcoin ETF's, begint half april het aftellen naar de langverwachte halving van de Bitcoin. Over ongeveer 99 dagen zal het eindelijk gebeuren.

De halving resulteert in een vermindering van 50 procent in block beloningen voor Bitcoin miners. Halvings vinden elke 210.000 blocks plaats als onderdeel van het Proof-of-Work consensusproces en zullen met dit interval doorgaan tot ongeveer het jaar 2140, wanneer de laatste Bitcoin is gemined.

Op dit moment worden er elke dag ongeveer 900 Bitcoin gemined. Na de halving zal dit aantal dalen tot 450 Bitcoin per dag. Bitcoin-enthousiastelingen kijken ook uit naar de gebeurtenis omdat halving in het verleden vaak een nieuwe bullmarkt inluidden.

Na de halving daalt de inflatie van Bitcoin tot slechts ongeveer 0,9 procent. Bitcoin is officieel meer waard dan goud, dat momenteel een inflatie heeft van ongeveer 1,7 procent. Ongeveer 90 procent van alle Bitcoin is al gedolven.

Ondertussen leidt de halving van de Bitcoin tot zorgen over de winstgevendheid van mijnbouwers, omdat ze slechts 3,125 BTC per block zullen verdienen in plaats van de huidige 6,25 BTC. Het runnen van een winstgevend mining bedrijf zal dus nog uitdagender worden na de halving.

Veel insiders in de cryptoscene blijven echter bullish. Technologiebedrijf MicroStrategy Inc. (NASDAQ: MSTR) bijvoorbeeld, geleid door permabull Michael Saylor, verhoogde zijn Bitcoin-aankopen vooruitlopend op de komende halving.

Sommige experts waarschuwen echter voor de mogelijkheid van een "sell-the-news" gebeurtenis. Als iedereen nu het verhaal van de halving heeft geïnternaliseerd en zelfs de reguliere pers speculeert over stijgende koersen na de gebeurtenis, dan had de informatie waarschijnlijk allang ingeprijsd kunnen zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven