Nieuws - Nilam Resources: Aandelenkoers stort in na Bitcoin-deal

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Nilam Resources: Aandelenkoers stort in na Bitcoin-deal

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
Nilam Resources: Aandelenkoers stort in na Bitcoin-deal

Nilam Resources wilde bijna twee miljard dollar aan Bitcoin kopen. Het aandeel steeg - en is nu volledig ingestort.

Het was pas aan het begin van de week dat Nilam Resources, een goudbedrijf dat een indrukwekkende 24.800 BTC wilde verwerven voor het equivalent van bijna $ 2 miljard als onderdeel van een nieuwe Bitcoin-strategie.

Na de aankondiging explodeerde de aandelenkoers soms met meer dan duizend procent.

De vermeende Bitcoin-overname werd aanvankelijk aangekondigd tijdens de aankondiging van een strategisch partnerschap met Xyberdata Ltd. Dit bedrijf heeft echter helemaal geen liquide middelen om de plannen te realiseren. Dit bedrijf heeft echter ook lang niet genoeg financiële middelen voor de aankoop.

Er was blijkbaar ook grote verwarring binnen het bedrijf: volgens protos.com nam CEO Ron McIntyre ontslag na de aankondiging, hoewel het persbericht blijkbaar zonder zijn medeweten werd gepubliceerd.

De voormalige CEO noemde de stijging van de aandelenkoers een "pump and dump", en de ontwikkeling van gisteren bewijst zijn gelijk. Na een explosie naar boven stortte de aandelenkoers van Nilam Resources net zo snel weer in.

Op sommige momenten werd het aandeel Nilam Resources verhandeld tegen een koers van meer dan $ 0,3. Bij het sluiten van de handel werd het aandeel slechts verhandeld tegen $ 0,0131.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven