Nieuws - Nike verkoopt nieuwe NFT-collectie

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Nike verkoopt nieuwe NFT-collectie

NFT
Nike verkoopt nieuwe NFT-collectie

De fabrikant van sportartikelen heeft een nieuwe NFT-collectie gelanceerd. Nike viert de iconische "Air Force 1" schoenenserie.

Nike heeft zijn NFT ecosysteem uitgebreid met de nieuwe "Our Force 1 (OF1)" collectie. Dit blijkt uit een persbericht. Kopers ontvangen twee digitale "boxen", à 20 US dollar per stuk. Leden van de zogenaamde ".SWOOSH" gemeenschap krijgen extra rechten.

"OF1 viert de eerste 50 jaar van Nike en is een eerbetoon aan de creativiteit en veelzijdigheid van de Air Force 1", aldus het sportartikelenbedrijf.

"We verkennen nieuwe manieren om verhalen te vertellen en relaties op te bouwen terwijl we de barrières en beperkingen van fysieke producten wegnemen", zei Ron Faris, chief executive van Nike Virtual Studios.

In november 2022 lanceerde Nike het Web3-platform .SWOOSH, waarop zijn op Polygon gebaseerde NFT-producten te zien zijn. Ook directe concurrent Adidas heeft onlangs een NFT-collectie gelanceerd. Nike is een van de topmerken in de NFT-sector, samen met Adidas en Gucci, volgens gegevens van Dune Analytics.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven