Nieuws - Nieuwe records in de Ethereum layer 2 sector

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Nieuwe records in de Ethereum layer 2 sector

Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
Nieuwe records in de Ethereum layer 2 sector

Het Ethereum netwerk groeit steeds sneller. De layer 2 sector floreert en vestigde in februari verschillende nieuwe records.

De layer 2-sector van Ethereum blijft exponentieel groeien. In februari klom de TVL van alle layer 2-netwerken voor het eerst boven de grens van $ 35 miljard en bereikte daarmee een nieuwe recordhoogte. Het is daarom waarschijnlijk dat de sector de volgende keer zijn zinnen zal zetten op de grens van $ 40 miljard. Als de omstandigheden op de cryptomarkt gunstig blijven, kunnen we in dit opzicht een aanhoudende groei verwachten, aangezien steeds meer investeerders op zoek zijn naar goedkopere alternatieven voor de ETH mainchain.

Totale waarde vergrendeld van alle layer 2-netwerken

Bron: L2Beat

Vooral omdat projecten zoals Altlayer het nu mogelijk maken om nieuwe L2-ketens goedkoop en gemakkelijk te lanceren. De Dencun-upgrade van Ethereum zou het ook aantrekkelijker moeten maken voor ontwikkelaars van talrijke DeFi platformen om hun product op L2's te lanceren in plaats van alternatieve layer 1-netwerken zoals Solana, Avalanche of Sui.

Ethereum schaalt steeds sneller

Tegelijkertijd heeft de schaalfactor van de ETH mainchain nieuwe hoogten bereikt, met L2 netwerken die nu meer dan acht keer zoveel transacties verwerken als de mainchain.

L2-netwerken verwerken steeds meer transacties.

Bron: L2beat

Deze indrukwekkende toename in transactiecapaciteit benadrukt de rol van Ethereum als een toonaangevend platform voor smart contracts en DeFi applicaties en is het bewijs van een groeiende gebruikersadoptie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven