Nieuws - Nieuwe kapitaalmarkt wet bevat positieve crypto-impulsen

Door Ted Maas

Nieuwe kapitaalmarkt wet bevat positieve crypto-impulsen

Wet en regelgeving
Nieuwe kapitaalmarkt wet bevat positieve crypto-impulsen

De Duitse regering wil de binnenlandse financiële sector klaar maken voor de toekomst. Crypto en blockchain spelen hierin ook een rol. Op 29 juni hebben de federale minister van Financiën Christian Lindner en de federale minister van Justitie Marco Buschmann het plan voor een toekomstige financieringswet gepresenteerd. De ministeries van de twee FDP-politici werkten samen aan het voorstel, dat ook positieve gevolgen zou kunnen hebbent  voor de Duitse crypto-industrie.

 

Het wetgevingspakket voorziet in hoofdzaak een vereenvoudiging betreffende de toegang tot de effectenmarkt voor zowel particulieren als ondernemingen. "Wij willen van Duitsland de toonaangevende locatie voor startende en groeiende ondernemingen maken", aldus de FAZ, die de federale minister van Financiën citeerde. Volgens Lindner kunnen de aanstaande digitale transformatie van de economie en het beheer van de klimaatverandering alleen worden beheerst door de beschikbaarheid van voldoende particulier kapitaal.

 

Digitalisering van de kapitaalmarkt staat op de agenda

De wet inzake de toekomstige financiering moet volgend jaar worden afgerond en kan direct worden aangenomen. De wet zal dan in 2023 in werking treden. Het basisidee was echter al vastgelegd in het regeerakkoord.

Een kernpijler van het wetgevingsinitiatief is de digitale transformatie van aandelenbedrijven. Lindner en Buschmann beloofden bijvoorbeeld een uitbreiding van de wet inzake digitale effecten en de verwijdering van papierverplichting bij de documentatie van effectentransacties. Deze maatregel belemmert de digitalisering behoorlijk. Een maatregel die de crypto-wereld zeker zal beinvloeden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven