Nieuws - Nieuwe herstelplannen moeten Terra USD naar één dollar tillen (maar zo ver is het nog lang niet)

Door Ted Maas

Nieuwe herstelplannen moeten Terra USD naar één dollar tillen (maar zo ver is het nog lang niet)

Terra Luna Classic (LUNC)
Terra Luna (LUNA)
Faillissement
terra luna ustc plan

TerraClassicUSD (USTC), de heruitgave van de ingestorte stablecoin UST, staat meer dan 50 procent hoger vandaag en heeft een nieuw maandelijks hoogtepunt bereikt van maarliefst vijf dollarcent. De aanleiding voor de stijging is een Medium artikel van Tobias Andersen, waarin de blockchain developer mogelijkheden schetst hoe de dollar koppeling van de stablecoin hersteld kan worden.

"Ik ben ervan overtuigd dat de enige haalbare optie voor herstel de "harde manier" is, om de mouwen op te stropen en een proces van 3 tot 5 jaar op te starten dat erop gericht is bedrijven te stimuleren om op ons netwerk te bouwen," aldus Andersen.

Dit vereist een market makersysteem dat niet fragiel is en nieuwe bedrijven aanmoedigt om de bestaande platforminfrastructuur te gebruiken. Deze nieuwe aanwas moet het netwerk laten groeien en tegelijkertijd economische instabiliteit doen voorkomen.

De kern van het plan wordt gevormd door middels een hoop versoepelingen en een vermindering van Terra’s schulden. In hoeverre het herstelplan kan worden uitgevoerd, valt nog te bezien. De vooruitzichten op succes zijn twijfelachtig. De Terra crash heeft niet alleen 60 miljard dollar vernietigd,  ook het vertrouwen van investeerders heeft een flinke deuk opgelopen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven