Nieuws - Nieuwe beschuldigingen van fraude tegen USDT

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Nieuwe beschuldigingen van fraude tegen USDT

Tether (ERC-20) (USDT)
Nieuwe beschuldigingen van fraude tegen USDT

Opnieuw moet de stablecoin provider zijn onduidelijke praktijken rechtvaardigen. Wat is de waarheid achter de laatste Tether FUD?

De Wall Street Journal (WSJ) meldt dat de stablecoin-aanbieder Tether op frauduleuze wijze toegang heeft gekregen tot het internationale banksysteem. Tussenpersonen van de USDT-uitgever zouden documenten hebben vervalst en bankrekeningen hebben geopend via lege vennootschappen.

In een door de WSJ verkregen e-mail zou een van de eigenaren van Tether hebben toegegeven dat een Chinese handelaar namens het bedrijf valse facturen en contracten indiende bij bepaalde banken.

Bovendien werd Tether beschuldigd van het gebruik van "miljoenen dollars aan in beslag genomen fondsen" en banden met "terroristische groeperingen". Als gevolg daarvan zou nu ook het Amerikaanse ministerie van Justitie de aanbieder van stablecoins onderzoeken.

Ondertussen heeft de CEO van Tether in een tweet de beschuldigingen weerlegd. Volgens hem was het WSJ-rapport "zoals gewoonlijk" gevuld met "verkeerde informatie en onnauwkeurigheden".

Zijn bedrijf omschreef het rapport verder als "misleidend en onjuist" in een verklaring op vrijdag. Het zusterbedrijf Bitfinex en Tether hebben een "compliance-programma van wereldklasse" en werken nauw samen met wereldwijde wetshandhavingsinstanties, aldus het bedrijf.

Het WSJ-rapport werd ondertussen afgedaan als FUD (Fear-Uncertainty-Doubt) en noemde het een "oneerlijke aanval" op het bedrijf.

Tether is in het verleden meermaals bekritiseerd. Keer op keer werd de stablecoin-exploitant beschuldigd van witwassen of financiële fraude. Ook de situatie rond de Amerikaanse dollarreserves die als onderpand voor de USDT-coin moeten dienen, blijft ondoorzichtig.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven