Nieuws - NFT's: Fundamenten van digitaal kapitalisme

Door Ted Maas

NFT's: Fundamenten van digitaal kapitalisme

NFT
NFT's: Fundamenten van digitaal kapitalisme

In 2021 maakten non-fungibele tokens (NFT's) een opmerkelijke entree met explosieve prijsstijgingen, aangedreven door een groeiende hype.

Sindsdien heeft de markt een flinke afkoeling doorgemaakt, een ontwikkeling die door Web3-expert Yat Siu van Animoca Brands wordt toegejuicht. Siu benadrukt dat NFT's, ondanks de huidige onderbenutting, de bouwstenen vormen van het digitale kapitalisme, een essentieel element voor de symbiotische relatie tussen democratie en kapitalisme.

De val en potentie van NFT's

De aanzienlijke prijsdalingen, zoals de waardedaling van de "Bored Ape Yacht Club" gekocht door Justin Bieber, die van $1,3 miljoen naar $60.000 zakte, worden door Siu niet als negatief beschouwd. Integendeel, hij ziet het als een teken van gezonde belangstelling voor de onderliggende technologie en benadrukt de noodzaak voor verdere ontwikkeling van het wettelijk kader, vooral in de VS. Ook Deutsche Telekom zet zich in voor een duurzamer begrip van NFT's, met initiatieven om het publiek bewust te maken van hun waarde. Of Yat Siu zelf een aantal NFT’s in zijn bezit heeft is nog onduidelijk.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven