Nieuws - NFT marktplaats van Gamestop gaat officieel van start

Mike Hesp

Door Mike Hesp

NFT marktplaats van Gamestop gaat officieel van start

Gamestop, de verkoper van videospelletjes, lanceert officieel zijn NFT-marktplaats.

Een bètaversie is sinds juli live. Nu lanceert Gamestop, de verkoper van videospelletjes, officieel zijn NFT-marktplaats. Komt de lancering op een ongelegen moment?

De Gamestop NFT marktplaats is live. Dit staat in een persbericht dat het bedrijf gisteren, maandag 31 oktober, heeft uitgegeven. Volgens het bericht lanceerde het bedrijf zijn Marktplaats voor niet-fungibele tokens op Immutable X, een Ethereum Layer 2-oplossing met een waarde van 2,5 miljard dollar. Dit is een Eth scaling oplossing die volgens eigen informatie 9.000 transacties per seconde kan verwerken en dus geschikt is voor de gaming sector.

De lancering komt echter op een ongelegen moment. De NFT-sector verkeert immers in een nog diepere winterslaap dan de markt als geheel. Met ongeveer 20 miljoen US dollar per dag zetten de beleggers slechts een fractie om van het volume van de NFT-hype aan het begin van het jaar.

Het is algemeen bekend dat Gamestop crypto interessant vindt. Gamestop ging eerder namelijk een samenwerking aan met cryptoexchange FTX.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven