Nieuws - Mysterieuze cryptowallet wordt op twee na grootste Bitcoin whale in slechts drie maanden

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Mysterieuze cryptowallet wordt op twee na grootste Bitcoin whale in slechts drie maanden

Mysterieuze cryptowallet wordt op twee na grootste Bitcoin whale in slechts drie maanden

Meer dan 100.000 BTC in bezit. Wie zit er achter de wallet die in een mum van tijd steeg naar de top drie van Bitcoin-adressen?

Een onbekende cryptowallet heeft in de afgelopen drie maanden meer dan $3 miljard aan bitcoin verzameld. Daarmee is het het adres het op twee na grootste BTC-bezit ooit.

Volgens gegevens van cryptostatistiekenplatform BitInfoCharts ontving het walletadres Bitcoin voor het eerst op 8 maart 2023. Ondertussen heeft de digitale portemonnee 118.000 BTC in zijn bezit. Equivalente waarde op het moment van schrijven: 3,04 miljard US dollar.

Ondertussen wordt er in de cryptospace gespeculeerd over de eigenaar van de wallet. De grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, wordt ook verdacht. De eerste grote instroom in de wallet vond namelijk halverwege mei plaats. Precies een maand later diende BlackRock een aanvraag in voor een Bitcoin spot ETF.

Tot nu toe is deze theorie niet bevestigd. BlackRock geeft geen commentaar op de speculatie.

Volgens BitInfoCharts behoren de grootste Bitcoin wallets ter wereld momenteel tot Binance en Bitfinex.

BlackRock en een aantal andere financiële dienstverleners blijven ondertussen hopen dat hun spot ETF-aanvragen worden goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Is een Bitcoin ETF goed of slecht voor crypto? Dat lees je hier.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven