Nieuws - MultiversX (EGLD): Een rising star aan de metaverse hemel?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

MultiversX (EGLD): Een rising star aan de metaverse hemel?

Metaverse
Blockchain/Technologie
MultiversX (EGLD): Een rising star aan de metaverse hemel?

Heeft MultiversX wat nodig is om de metaverse sector te veroveren?

MultiversX (EGLD), ook bekend als Elrond onder cryptoliefhebbers, is een zeer schaalbare layer 1 blockchain. Het doel van het cryptoproject is om onder andere de metaverse te veroveren. Het project krijgt steun uit China. Begin dit jaar ging MultiversX een samenwerking aan met de technologiegigant Tencent. Zal dit genoeg zijn om de worstelende metaverse-sector voor zich te winnen en investeerders aan te trekken?

MultiversX mikt hoog

Volgens het whitepaper is het doel van het project om een sharding schema en een consensus mechanisme genaamd Secure Proof of Stake te gebruiken om een gedecentraliseerde netwerkomgeving te creëren die snel is en goed schaalbaar. Zelfs meer dan dat: zoals MultiversX verder uitlegt, is het zelfs mogelijk om een betere transactiedoorvoer te bereiken dan Visa. MultiversX wil niets minder dan 10.000 transacties per seconde door de blockchain jagen met een latency van vijf seconden.

Het netwerk wil rekening houden met alle belangrijke hoekstenen:

  • Volledige decentralisatie

  • Robuuste beveiliging

  • Hoge schaalbaarheid

  • Efficiëntie

  • Bootstrapping en geheugenuitbreiding

  • Interoperabiliteit tussen ketens

Kortom: MultiversX wil alles bereiken waar gevestigde blockchains tot nu toe niet in zijn geslaagd.

eGold (EGLD): een token waarop het netwerk draait

Het hele ecosysteem van MultiversX draait om het eGold token (EGLD). Gebruikers kunnen de token gebruiken voor het overdragen van waarden en activa, alsook voor de interactie met smart contracts of zelfs het creëren van nieuwe tokens. Aan de tegenovergestelde zijde biedt het mogelijkheden om EGLD te verdienen door het netwerk te beveiligen in de rol van validator.

Wat tokenomics betreft, is de maximale voorraad vastgesteld op 31,4 miljoen EGLD. 20 miljoen daarvan zijn al uitgegeven bij de start van het project. De resterende 11,4 miljoen EGLD zullen geleidelijk worden uitgegeven in de loop van tien jaar. We hebben hier dus te maken met een gecontroleerde inflatie waaraan uiteindelijk een einde zal komen.

Opgemerkt moet worden dat deze inflatie altijd wordt aangepast aan de totale transactiekosten. Het doel is om kunstmatig digitale schaarste te creëren. Op voorwaarde dat het gebruik toeneemt, kan dit op zijn beurt ook leiden tot waardestijgingen.

Binnenkort beschikbaar: xWorlds

Het blockchainproject is van plan om in de nabije toekomst xWorlds te lanceren. Dit wordt het eerste metaverse project van het ecosysteem. Om precies te zijn, het is een netwerk van interoperabele metaverse.

Het is goed mogelijk dat veel zal afhangen van het succes of falen van dit project. Als MultiversX erin slaagt om hier nieuwe standaarden neer te zetten, kan het zich vastbijten in de bestaande innovatiekloof van de metaverse.

Een blockchainproject in beweging

Als je de officiële roadmap volgt, moet je toegeven dat het team het ecosysteem voortdurend aan het uitbreiden is. Niet alleen staat de release van xWorld's Metaverse gepland voor dit jaar, maar ook de xFabric blockchain module en een speciaal launchpad voor nieuwe projecten.

Voor (potentiële) investeerders is het belangrijk om goed in de gaten te houden of deze doelen worden gehaald. Als MulitverseX erin slaagt om haar doelen te halen, kan dit een positieve invloed hebben op de MultiverseX koers.

Maar of het Metaverse-concept zo veelbelovend is als het twee jaar geleden werd gevierd, is een andere zaak. Projecten zoals The Sandbox of Decentraland staan voor enorme uitdagingen. Feit is: er is hier nog veel te doen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven