Nieuws - Multicoin Capital boekt 91,4% verlies in 2022

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Multicoin Capital boekt 91,4% verlies in 2022

Ontwikkelingen
FTX
Multicoin Capital boekt 91,4% verlies in 2022

Investeringen in FTX en Solana maakten van 2022 het slechtste jaar voor crypto hedgefonds Multicoin Capital sinds de oprichting van het bedrijf.

Volgens een bericht van Coindesk heeft crypto hedgefonds Multicoin Capital onlangs een verlies van meer dan 91 procent over 2022 gerapporteerd aan zijn investeerders. Het afgelopen jaar werd gekenmerkt door de ondergang van verschillende crypto-instellingen, waaronder Terra-LUNA, de uitleendienst Celsius en het hedgefonds Three-Arrows-Capital.

Zoals Multicoin aan zijn investeerders zou hebben gemeld, waren het echter niet deze rampen, maar de ineenstorting van de cryptobeurs FTX die de bittere verliezen veroorzaakte.

Zo zat 10 procent van het kapitaal van het bedrijf nog vast in FTX. Bovendien had het bedrijf zwaar geïnvesteerd in de token FTT en het Solana-ecosysteem, dat afhankelijk is van FTX.

Ondanks dit alles zegt het bedrijf sinds de oprichting ongeveer 2.800 procent winst te hebben gemaakt. Dit is een van de redenen waarom het bedrijf "standvastig" blijft in de huidige bearmarkt.

Voor de toekomst heeft het bedrijf ook geleerd van het debacle van vorig jaar. Voortaan worden ongebruikte crypto's niet langer dan 48 uur op één beurs bewaard en worden meerdere dienstverleners gebruikt voor de bewaring om het risico te spreiden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven