Nieuws - Multichain fiasco: Nog eens 100 miljoen US dollar verdwenen?

Door Ted Maas

Multichain fiasco: Nog eens 100 miljoen US dollar verdwenen?

Multichain fiasco: Nog eens 100 miljoen US dollar verdwenen?

Vorige week nog vloeide er 126 miljoen US dollar weg van het ‘bridgingplatform’ Multichain. Nu duiken er berichten op dat er nog meer verlies is geleden. Hebben we hier te maken met een inside job?

Volgens blockchain beveiligingsbedrijf Beosin vloeide er op 10 juli nog eens 103 miljoen dollar aan cryptocurrencies van Multichain naar een onbekende wallet. "Op basis van eerdere analyses speculeren we dat dit een interne operatie kan zijn," zei Beosin op Twitter.

Op 7 juli slaagde een onbekend persoon erin om cryptocurrencies ter waarde van meer dan US$126 miljoen op te nemen van verschillende wallets op Multichain. Chainalysis houdt ook rekening met een inside job en geeft aan dat Multichain onlangs problemen had "die niets te maken hadden met het protocolontwerp, waardoor het publieke vermoeden is ontstaan dat deze laatste exploit mogelijk is uitgevoerd door insiders". Het feit dat er al weken geen spoor is van Multichain CEO Zhaojun versterkt de verdenking alleen maar.

Het platform maakt het mogelijk om crypto-activa over te dragen tussen verschillende blockchains - het zogenaamde bridgen. De diensten van Multichain zijn voor onbepaalde tijd opgeschort. Het verlies van nog eens 100 miljoen dollar is nog niet bevestigd door Multichain. Het bedrijf heeft nog geen reactie gegeven.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven