Nieuws - Mt.Gox verplaatst voor het eerst enorme Bitcoin-posities

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Mt.Gox verplaatst voor het eerst enorme Bitcoin-posities

Bitcoin (BTC)
Wallets en Whales
Exchanges
Mt.Gox verplaatst voor het eerst enorme Bitcoin-posities

Schuldeisers van de in 2014 ingestorte exchange krijgen binnenkort hun verloren BTC in handen. De eerste reactie is een daling van de Bitcoinprijs.

De gesloten exchange Mt.Gox heeft blijkbaar in de vroege uren vanochtend voor het eerst miljarden aan Bitcoin-transfers geïnitieerd. Dit blijkt onder andere uit on-chain data van Arkham Intelligence.

Op het moment van schrijven is er minstens 100.000 BTC van een wallet van de exchange naar verschillende onbekende adressen gevloeid. De equivalente waarde bedraagt meer dan vijf miljard Amerikaanse dollar.

Mt.Gox verloor in totaal 850.000 Bitcoin bij de hack in 2014. Ongeveer 142.000 BTC zou nu kunnen worden uitbetaald aan investeerders die al Bitcoin hadden gekocht voordat de exchange instortte.

Omdat deze Bitcoin-beleggers theoretisch op enorme, ongerealiseerde winsten zitten, vrezen sommigen in de cryptoruimte voor een crash.

Als eerste reactie op de berichten daalde de Bitcoin-prijs vandaag met ongeveer 2 procent. BTC wordt momenteel verhandeld op ongeveer $ 67.700.

Officieel moeten de gerecupereerde coins verdeeld worden tegen 31 oktober 2024. Ondertussen verwachten experts dat de schuldeisers slechts een deel van de coins daadwerkelijk zullen verkopen.

Hoeveel Bitcoin er daadwerkelijk op de markt komt, valt nog te bezien. Tot nu toe zijn er nog geen berichten over verkopen door schuldeisers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven