Nieuws - Miners verplaatsen 700.000 Bitcoin in drie weken

Door Ted Maas

Miners verplaatsen 700.000 Bitcoin in drie weken

Bitcoin (BTC)
ETF
Mining

Miners hebben in slechts een paar weken honderdduizenden Bitcoin met een waarde van enkele miljarden dollars verkocht. De BTC-koers is hierdoor weer gestegen.

Volgens het blockchainanalyseplatform Cryptoquant hebben miners onlangs grote hoeveelheden Bitcoin op de markt gebracht. "700.000 BTC zijn in de afgelopen drie weken na de goedkeuring van de Bitcoin ETF's naar OTC-desks (over the counter) verplaatst die vooral worden gebruikt door miners," legt Cryptoquant CEO Ki Young Ju uit op X.

Tegen de huidige koers zou dat 35 miljard dollar zijn, een getal wat sommige gebruikers op X in twijfel trokken. Volgens Ki Young Ju worden de "OTC-adressen echter niet alleen gebruikt door miners", maar "zouden ze ook gebruikt kunnen worden door andere whales". Hoeveel dus daadwerkelijk door de miners is verplaatst is onduidelijk.

De verplaatsing van zulke grote volumes zou erop kunnen wijzen dat miners een deel van hun BTC-holdings verkopen na alle ETF-toelatingen. In de afgelopen weken is de winstmarge aanzienlijk toegenomen. De Bitcoinkoers is met 28 procent gestegen ten opzichte van de vorige maand.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven