Nieuws - Miljonair worden met $42? Dit zijn de meest spectaculaire crypto trades van 2023

Door Luc Vesters

Miljonair worden met $42? Dit zijn de meest spectaculaire crypto trades van 2023

Solana (SOL)
Investeren
Altcoins
Miljonair worden met $42? Dit zijn de meest spectaculaire crypto trades van het jaar

Handelen in cryptocurrencies is bijna een vorm van kunst. De markt slaapt nooit. Koersen fluctueren elke dag - in alle richtingen, soms met dubbele cijfers. Daarom horen we altijd het verhaal van de arme man die van de ene op de andere dag miljonair wordt met een gewaagde investering. Of de pechvogel die alles verliest - in één trade. De realiteit volgens studies: 90 procent van de gelukszoekers verliest zijn geld op de markt. Miljoenen gewonnen, miljarden verloren. Dit waren de gekste crypto trades van het jaar.

Disclaimer: Dit artikel is puur informatief en geen financieel advies. Crypto trading brengt aanzienlijke risico's met zich mee en het behalen van grote winsten in dit artikel is zeer zeldzaam. De cryptomarkt is volatiel en verliezen zijn mogelijk. Handel verstandig.

4e plaats: Met 98 US dollar naar een miljoen in 91 dagen

Miljonair worden in drie maanden - met minder dan honderd Amerikaanse dollars. Klinkt als een waanzinnige droom. Deze crypto-geluksvogel werd gevonden door DeFi-analist Reflection op Twitter.

De handelaar maakt het grootste deel van zijn waanzinnige winst met drie munten waarin hij vroeg in investeert. Vooral AirTor, een Ethereum token die in maart 2023 wordt gelanceerd. Hier maakt hij een winst van $900.000. Het token steeg gedurende het jaar met enkele duizenden procenten, maar kort na de tweet kelderde het met 50 procent, wat suggereert dat er sprake was van handel met voorkennis.

3e plaats: $55 miljoen verlies in één dag

Au, dat doet pijn. Een handelaar verloor dit jaar ongeveer $ 55 miljoen - op één noodlottige dag. Dit werd gemeld door Coindesk. De handelaar handelt 38.986 Ethereum op Binance met een long trade, wat betekent dat hij inzet op een koersstijging. Maar binnen enkele minuten daalt Ethereum plotseling met ongeveer $200 op 18 augustus 2023. De positie wordt geliquideerd. Een enorme daling, want het omvat bijna 30 procent van alle futures op Binance. De identiteit van de pechvogel is niet bekend, maar gezien de grootte van de positie kun je aannemen dat het een bedrijf was.

2e plaats: Miljonair worden in twee weken met $450

Nog vers: Vorige week maakte een handelaar een winst van 4.287x in 14 dagen met een nieuwe memecoin. En wordt miljonair met $450. De memecoin is een nieuwkomer op de Avalanche blockchain, het token Coq Inu. Dit meldt Coindesk. Het token werd gelanceerd op 8 december 2023. Tot nu toe heeft het slechts ongeveer een miljoen US dollar aan winst gerealiseerd.

1e plaats: Word miljonair met $42 in 16 dagen

16 dagen, $42 gestaked - een winst van $1,55 miljoen. En dit alles met een memecoin op Solana genaamd - zet je schrap - SILLY. Is er nog meer crypto? Silly Dragon is een van de nieuwe memecoins die momenteel procentuele records aan het breken is op het snelle spoor van de "snelste blockchain" ter wereld. Twee dagen na de lancering op 5 december 2023 stond de token al 900 procent hoger. De inspiratie: een Halloween kostuum van Solana oprichter, Anatoly Yakovenko. Daar te zien: een "domme draak".

De handelaar investeerde 0,7 solana, op dat moment gelijk aan $42. Dit leverde hem meer dan 20 Silly tokens op, die kortstondig $1,55 miljoen waard waren. Het grootste deel heeft hij nu verzilverd. Met waarschijnlijk een traan in zijn ogen: Hoe dom het ook klinkt, de token blijft klimmen naar nieuwe all-time highs en heeft nu een marktkapitalisatie van 130 miljoen US dollar. De inzet van de handelaar zou nu bijna 3 miljoen dollar waard zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven