Nieuws - Michael Saylor moet 40 miljoen dollar achterstallige betalingen betalen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Michael Saylor moet 40 miljoen dollar achterstallige betalingen betalen

VS
Ontwikkelingen
Scams, criminaliteit en fraude
Michael Saylor moet 40 miljoen dollar achterstallige betalingen betalen

Het Openbaar Ministerie doet sinds augustus 2022 onderzoek naar Michael Saylor, de oprichter van MicroStrategy. De beschuldiging: fraude met inkomstenbelasting.

MicroStrategy-oprichter Michael Saylor heeft een schikking van 40 miljoen Amerikaanse dollar getroffen met het District of Columbia. Volgens de openbaar aanklager gaat het om de grootste terugbetaling van inkomstenbelasting in het district tot nu toe.

"Niemand in het District of Columbia staat boven de wet, ongeacht hoe rijk of machtig hij is. Saylor heeft niet alleen de wet overtreden, maar heeft ook openlijk opgeschept over zijn belastingontduiking," aldus procureur-generaal Brian Schwalb.

In augustus 2022 klaagde het District of Columbia Saylor aan met de bewering dat hij in de meer dan tien jaar dat hij daar woonde, geen inkomstenbelasting in Washington, D.C. had betaald.

"Florida is nog steeds mijn thuis, en ik blijf de bewering betwisten dat ik ooit woonachtig was in het District of Columbia," verklaart Saylor tegenover de New York Times.

Hij legt uit: "Ik heb ermee ingestemd deze zaak te schikken om vrienden, familie en mezelf niet verder te belasten met de rechtszaak." Het kantoor van de procureur-generaal beweerde dat Saylor had nagelaten 25 miljoen dollar aan belastingen te betalen.

Het aandeel van MicroStrategy (MSTR) bleef onaangedaan en steeg gisteren met 6,75 procent naar 1627 dollar. Sinds het begin van het jaar betekent dit een spectaculaire koersstijging van 158 procent.

"Dit was een persoonlijke belastingzaak van de heer Saylor. MicroStrategy was niet verantwoordelijk voor zijn dagelijkse zaken en hield geen toezicht op zijn individuele belastingverplichtingen," aldus een woordvoerder van MicroStrategy.

Met een voorraad van 214.400 Bitcoin bezit MicroStrategy inmiddels meer dan één procent van alle ooit bestaande BTC. Michael Saylor's "Bitcoin-ontwikkelingsbedrijf" werd recentelijk, dankzij zijn succes, opgenomen in de populaire MSCI World Index.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven