Nieuws - Michael Saylor: "Ik koop Bitcoin zelfs voor 950.000 Amerikaanse dollar"

Door Luc Vesters

Michael Saylor: "Ik koop Bitcoin zelfs voor 950.000 Amerikaanse dollar"

Duizenden bezoekers, één boodschap: "Bitcoin is perfect geld." BTC- bull Michael Saylor sprak op BTC Praag over zijn favoriete onderwerp. Hij presenteerde zijn 21 regels voor digitaal goud aan het publiek.

"Bitcoin is een paradigmaverschuiving," verkondigde Saylor. Het moment waarop "wetenschap samensmelt met economie", net zoals "geneeskunde ooit samensmolt met wetenschap" en "we ons realiseerden dat ziekten niet door demonen worden veroorzaakt." Bitcoin luidt een "nieuw tijdperk van economisch inzicht" in. Het zal "ons politieke en financiële systeem voor altijd veranderen" en de "manier waarop we over de wereld denken".

"Iedereen koopt Bitcoin, tegen de prijs die ze verdienen," zegt Saylor. Hij verwijst naar het moment dat hij Bitcoin voor het eerst ontdekte, in 2013. Hij tweette toen minachtend: "De dagen van Bitcoin zijn geteld." De prijs op dat moment: 892 Amerikaanse dollar. "Een grote fout." Michael Saylor kocht zijn eerste Bitcoin zeven jaar later voor ongeveer 9.000 dollar. "Ik betaalde de prijs die ik verdiende."

Hij gaat verder: "Ik zal ook Bitcoin kopen voor 950.000 US dollar. Als het dan op 750.000 Amerikaanse dollar staat, zal een of andere zeurpiet op tv zeggen dat het oververhit en overbought is. Ze zullen het missen. Ze kopen het op acht miljoen dollar. En ook zij krijgen Bitcoin voor de prijs die ze verdienen."

Bitcoin is het enige in de wereld dat "je echt kunt bezitten." Al het andere bezit je omdat iemand anders dat toestaat, de burgemeester, de staat, een bedrijf: "Je denkt dat je het bezit, maar het kan op elk moment van je afgepakt worden. Door belastingen, regelgeving of gewoon door het verstrijken van de tijd."

Een verrassende uitspraak: "Wees voor bitcoin, maar wees niet tegen fiat," zei Saylor. "We zijn voor één ding dat mooi en elegant en inspirerend is, we hoeven niet tegen het andere ding te zijn."

MicroStrategy, het bedrijf dat is opgericht door Saylor, heeft momenteel 214.400 BTC in bezit. Het bedrijf kondigde onlangs aan nieuwe schulden ter waarde van 500 miljoen Amerikaanse dollar aan te willen gaan om meer Bitcoin te kunnen kopen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven