Nieuws - Mercedes-Benz geeft vol gas met Web3

Door Ted Maas

Mercedes-Benz geeft vol gas met Web3

Polygon (MATIC)
NFT
Crypto-acceptatie
Mercedes-Benz geeft vol gas met Web3

Een eigen Web3 studio en andere grote plannen: Mercedes-Benz lanceert een collectie met NFT art. En dat is nog maar het begin als we Mercedes moeten geloven.

Mercedes-Benz wil zich op Web3 focusen. Het autobedrijf flirt al jaren met de blockchain-secor, maar eerdere uitstapjes waren terughoudend. Nu heeft Mercedes een NFT-collectie aangekondigd. "Machine" wordt op 7 juni gelanceerd, waarbij 1.000 digitale Ethereum NFT’s te koop staan. Deze NFT’s zijn gemaakt door de Nederlandse NFT kunstenaar Harm van den Dorpel in samenwerking met het verzamelaarscollectief Fingerprints DAO. Beiden worden beschouwd als gevestigde namen in de sector.

Het project werd gelanceerd door Mercedes-Benz NXT, de Web3-studio van het bedrijf. Het werd op 23 mei 2023 gepresenteerd op Twitter. Mercedes-Benz NXT wil "op de lange termijn inzetten" door zich te focusen op de blockchainsector. "Onze visie: digitale objecten creëren die de tand des tijds doorstaan." Er zijn al twee andere collecties aangekondigd: 1.886 verzamelobjecten voor "topklanten" en een "reis door het designerfgoed" van het bedrijf, ontworpen door het designteam van Mercedes-Benz. De eerste collectie, "Machine", bestaat uit generatieve kunst en dus uit meerdere delen.

Mercedes-Benz experimenteert al lang met blockchain

Mercedes-Benz zette zijn eerste stappen op de blockchain al in 2019, toen het Formule 1-team van het bedrijf in 2022 een NFT-collectie uitbracht met FTX. Een paar maanden later diende Mercedes-Benz vijf patenten in voor NFT's, cryptocurrencies en Metaverse. Ze zijn ook een samenwerking aangegaan met Polygon voor een dataplatform genaamd Acentrik. Dit gebruikt NFT's om het kopen en verkopen van data transparanter te maken.

Andere autofabrikanten hebben in het verleden ook NFT-projecten gelanceerd, waaronder Chevrolet, McLaren, Bentley en Porsche. Tot nu toe zijn deze meestal matig ontvangen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven