Nieuws - Membrane Finance lanceert EUROe op Ethereum

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Membrane Finance lanceert EUROe op Ethereum

Stablecoin
Membrane Finance lanceert EUROe op Ethereum

Het Finse technologiebedrijf Membrane Finance heeft de lancering aangekondigd van de EU-gereguleerde stablecoin EUROe. In een blogpost van 2 februari kondigde Membrane Finance "Europa's eerste en enige EU-gereguleerde stablecoin- en betalingsnetwerk met volledige ondersteuning" aan.

Het digitale geld vertegenwoordigt de euro op een 1:1 basis, en de stablecoin wordt gedekt door het storten van fiatvaluta. "In tegenstelling tot andere stablecoins die aan de euro zijn gekoppeld, heeft EUROe van de FIN-FSA zijn vergunning instellingen voor elektronisch geld gekregen", aldus het bedrijf.

"De lancering van een echt gereguleerde, op EUR gebaseerde stablecoin is geweldig nieuws voor ons en voor de bredere Europese cryptocurrency-markt en -gemeenschap", aldus Juha Viitala, CEO en medeoprichter van Membrane Finance.

Sinds donderdag 2 februari kan de EUROe worden geïmplementeerd in smart contracts en worden verhandeld op Ethereum. Eerder deze week werd er ook een stablecoin gelanceerd op de blockchain van Cardano.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven