Nieuws - Media Markt en Saturn krijgen meer Bitcoin-automaten

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Media Markt en Saturn krijgen meer Bitcoin-automaten

Bitcoin (BTC)
Blockchain/Technologie
Media Markt en Saturn, krijgen meer Bitcoin-automaten

Het Oostenrijkse Krant GmbH gaat meer Bitcoin-automaten plaatsen in de Duitse filialen van MediaMarkt en Saturn.

De ondernemingsgroep MediaMarktSaturn wil meer Bitcoin-automaten plaatsen in hun Duitse filialen. Dit werd in een persbericht aangekondigd door de Oostenrijkse Krant GmbH. Dit is echter niet de eerste uitstap van de Europese marktleider op het gebied van Bitcoin automaten naar de Duitse gespecialiseerde handel. De crypto-automaten staan al in Dortmund, Keulen en Frankfurt. Nu komen er meerdere vestigingen bij in grote steden waaronder München, Mainz, Dresden, Hamburg en Berlijn. Tot nu toe heeft Kurant 70 Bitcoin-automaten in Duitsland, en maar liefst 240 in Europa.

Om de Bitcoin-automaten te kunnen gebruiken, moeten gebruikers zich eerst online registreren en een wallet-app downloaden op hun smartphone. Dit creëert dan een QR-code die bij de geldautomaat wordt gescand. Zodra het geld is gestort, verschijnt de waarde ervan in Bitcoin op de wallet.

Coin Cloud vraagt fallissement

De officiële leverancier van de geldautomaten is Sutor Bank, die ervoor zorgt dat de wettelijke voorschriften worden nageleefd. Slechts enkele dagen geleden heeft 's werelds op één na grootste onderneming van cryptogeldautomaten, Coin Cloud, faillissement aangevraagd.

Lees ook: Tether plaatst 24.000 geldautomaten in Brazilië

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven