Nieuws - Medeplichtige bekent - "Cryptoqueen" nog steeds op de vlucht

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Medeplichtige bekent - "Cryptoqueen" nog steeds op de vlucht

Scams, criminaliteit en fraude
Medeplichtige bekent - "Cryptoqueen" nog steeds op de vlucht

Het voormalige hoofd compliance in de miljardencryptofraudezaak OneCoin heeft schuld bekend. De zoektocht naar "Cryptoqueen" Ignatova gaat verder.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie zou het voormalige hoofd van de juridische en compliance afdeling hebben bekend betrokken te zijn geweest bij het witwassen van geld en fraudedelicten.

Ze was ook betrokken bij "de overdracht van 110 miljoen dollar aan frauduleus verkregen OneCoin opbrengsten naar een bedrijf op de Kaaimaneilanden", aldus het persbericht.

Aanklager Damian Williams verklaarde dat de beklaagde als zogenaamd 'Hoofd Juridische Zaken en Compliance precies het tegenovergestelde had bereikt van wat haar positie beoogde.

Hij voegde eraan toe: "De toegewijde aanklagers in dit kantoor en onze partners bij de wetshandhaving zullen deze belangrijke zaak blijven vervolgen totdat elke verdachte is berecht."

Als de verdachten worden veroordeeld, kunnen ze tot tien jaar gevangenisstraf krijgen. De veroordeling staat gepland voor 14 februari 2024.

OneCoin wordt beschouwd als de grootste cryptofraude tot nu toe. Investeerders kregen rond 2014 cryptocurrencies verkocht die nooit hebben bestaan. Er werd vier miljard Amerikaanse dollar verduisterd.

Ruja Ignatova, bekend als de "Cryptoqueen", was het gezicht van OneCoin. Ze is al jaren op de vlucht. De FBI plaatste de wereldwijd gezochte fraudeur op de lijst van de tien meest gezochte personen in 2022.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven