Nieuws - Mastercard ondersteunt banken met exclusieve cryptodienst

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Mastercard ondersteunt banken met exclusieve cryptodienst

Mastercard, Banken, Cryptobetalingen

De betaaldienstverlener wil de weg naar cryptocurrencies voor banken en fintechs vergemakkelijken en biedt deze exclusieve dienst aan.

Sinds gisteren biedt de creditcardmaatschappij de cryptohandelfunctie "Crypto SourceTM " aan geselecteerde banken aan. Dit blijkt uit een persbericht van Mastercard. Het "cryptogerelateerde aanbod" voor financiële instellingen en fintechs omvat "technologie en partnerschapsondersteuning, beveiligingsbeheer en uitbetalingsfuncties".

Mastercard werkt samen met Paxos

Ter ondersteuning van dit programma werkt Mastercard samen met blockchain-infrastructuurplatform Paxos Trust Company. "Onze inzet is eenvoudig - het verkennen van crypto en de onderliggende digitale activatechnologie om de keuze van de consument in betalingen te ondersteunen", aldus Jorn Lambert, chief digital officer bij de betalingsprovider.

Mastercard is geen nieuwkomer in de crypto

Het bedrijf heeft een sterk netwerk van financiële instellingen over de hele wereld. Het wil hen "betrouwbare crypto-toegang" bieden. Ondertussen is Mastercard geen nieuwkomer in de cryptospace: in 2021 integreerde het Bitcoin en andere crypto’s in zijn eigen ecosysteem. Onlangs nog hielp het Amerikaanse bedrijf de cryptobeurs Binance om betaling in 90 miljoen transacties mogelijk te maken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven