Nieuws - Mark Cuban waarschuwt voor "wash trading"

Door Ted Maas

Mark Cuban waarschuwt voor "wash trading"

Bitcoin (BTC)
Exchanges
VS
mark cuban wash trading

In een interview met TheStreet zette Mark Cuban zijn vraagtekens over de geloofwaardigheid van bepaalde handelsvolumes op de cryptomarkt. Hij zei dat ze kunstmatig worden opgedreven door het zogenaamde "wash trading". De ondernemer en voorstander van Bitcoin meent dat deze vorm van marktmanipulatie vooral centrale exchanges treft.

"Ik denk dat de volgende potentiële implosie de ontdekking en eliminatie van wash trades op centrale beurzen is," zei Cuban, hieraan voegde hij toe: "Er zijn vermoedelijk tientallen miljoenen dollars aan trades en liquiditeit voor tokens die zeer weinig gebruikt worden. Ik begrijp niet hoe ze zo liquid kunnen zijn."

Wash trading is een illegale praktijk waarbij een kunstmatig belang in een financieel product wordt gecreëerd. De fraudeur koopt en verkoop dezelfde active, waardoor het handelsvolume kunstmatig wordt vergroot.

In dit verband stelt de U.S. Commodity Futures Trading Commission: "Wash trading (is) het aangaan van transacties waarbij aankopen en verkopen zijn gedaan zonder marktrisico in acht te nemen en waarbij de marktpositie van de handelaar niet is gewijzigd."

Cuban gelooft dat wash trading de cryptosector in 2023 voor grote uitdagingen zal stellen, maar geeft toe: "Ik heb geen concrete gegevens om mijn gok te staven."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven