Nieuws - Marathon Digital kondigt Kaspa Mining aan

Door Luc Vesters

Marathon Digital kondigt Kaspa Mining aan

Marathon Digital kondigt Kaspa Mining aan

Afgelopen woensdag kondigde Marathon Digital, het grootste beursgenoteerde BTC-miningbedrijf, aan dat ze hun activiteiten willen verspreiden. Met Kaspa-mining kunnen ze tot wel 95 procent hogere winstmarges behalen. Sinds september vorig jaar heeft Marathon Kaspa (KAS) ter waarde van 16 miljoen dollar gemined. De token wil het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin aanpakken.

Kaspa behoort met een marktkapitalisatie van vier miljard dollar tot de top-25 in de cryptomarkt. Na het persbericht van Marathon steeg de prijs van KAS sterk en staat nu op 0,17 dollar, een stijging van 16 procent vergeleken met vorige week. “Door het minen van Kaspa kunnen we een inkomstenbron creëren die onafhankelijk is van Bitcoin”, zegt Adam Swick, Chief Growth Officer van Marathon.

Bij BTC zijn er dagelijks tussen de 700.000 en een miljoen actieve adressen, terwijl Kaspa momenteel ongeveer 20.000 actieve adressen heeft. Er is dus potentieel voor groei. Sinds de eerste Kaspa-miners zijn gestart, heeft Marathon 93 miljoen KAS-tokens gemined. De KAS-tokens hebben sindsdien een koersstijging van ongeveer 420 procent doorgemaakt. Net als Bitcoin is Kaspa een open, gedecentraliseerd Layer-1-protocol dat Proof-of-Work als consensusmechanisme gebruikt.

Maar: Kaspa maakt gebruik van een BlockDAG (Directed Acyclic Graph), waardoor meerdere blokken tegelijkertijd kunnen worden gemaakt. Marathon heeft ongeveer 60 Petahashes aan KS3-, KS5- en KS5 Pro ASICs gekocht om Kaspa-tokens te minen. Hiervan is momenteel de helft in gebruik, terwijl de rest van de apparaten in de loop van het derde kwartaal geïnstalleerd zal worden. Robert Samuels, de vice-president voor Investor Relations van Marathon, benadrukt: “Kaspa zal slechts één procent van onze energiecapaciteit innemen zodra het volledig operationeel is.” De focus van het bedrijf blijft dus op Bitcoin mining liggen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven