Nieuws - Mango Markets hacker gearresteerd in Puerto Rico

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Mango Markets hacker gearresteerd in Puerto Rico

DeFi
Scams, criminaliteit en fraude
Mango Markets hacker gearresteerd in Puerto Rico

De Mango Markets hacker die verantwoordelijk is voor de diefstal van ongeveer 110 miljoen US dollar zit in hechtenis bij de politie. De aanklachten zijn grondstoffenfraude (commodities) en grondstoffenmanipulatie.

De hacker van het DeFi protocol Mango Markets, Avraham Eisenberg, is maandag 26 december gearresteerd in Puerto Rico. Dit blijkt uit een gerelateerd rechtbankdocument.

Specifiek staat er: "Eisenberg nam deel aan een regeling waarbij de prijs van open-ended termijncontracten op de cryptobeurs Mango Markets opzettelijk en kunstmatig werd gemanipuleerd." FBI special agent Brandon Racz beweert daarom in het document dat Eisenberg "opzettelijk en bewust" de verkoop van de handelswaar manipuleerde.

De aanklachten komen neer op grondstoffenfraude en grondstofmanipulatie, aldus het dossier. Volgens het document hangt de overtreder een "boete of gevangenisstraf" boven het hoofd. Medio oktober gebruikte Eisenberg het DeFi protocol om ongeveer 110 miljoen US dollar te forceren in de vorm van het wisseltoken MNGO.

Na een stemming waarbij hij vervolgens de geroofde gelden gebruikte als bestuurspenningen, vroeg Eisenberg om niet vervolgd te worden. Nu zou hij de eerste Amerikaanse burger kunnen zijn die terecht staat voor zijn rol in het manipuleren van een DeFi-platform.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven