Nieuws - Mango Market "hacker" veroordeeld

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Mango Market "hacker" veroordeeld

Solana (SOL)
Wet en regelgeving
DeFi
Mango Market "hacker" veroordeeld

De Amerikaanse federale rechtbank heeft een vonnis uitgesproken in het proces tegen het Solana handelscentrum Mango Markets. Avraham Eisenberg hangt 20 jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

Cryptohandelaar Avraham Eisenberg is afgelopen donderdag in de Amerikaanse federale rechtbank veroordeeld voor het manipuleren van het gedecentraliseerde Solana handelsplatform Mango Markets in oktober 2022. Dit staat in een persbericht van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Mango Markets is een op Solana gebaseerde gedecentraliseerde exchange (DEX). In oktober 2022 gebruikte Eisenberg het uitleenprotocol om cryptocurrencies te "lenen" voor een totaalbedrag van ongeveer 110 miljoen US dollar.

Na een stemming waarbij hij vervolgens de buitgemaakte fondsen gebruikte als een token, vroeg Eisenberg om niet te worden vervolgd.

Het verdedigingsteam van Eisenberg voerde aan dat zijn transacties op Mango Markets "succesvol en legaal" waren omdat hij zich hield aan de regels van het gedecentraliseerde protocol.

De smart contracts van het gedecentraliseerde protocol maakten uiteindelijk het uitleenproces mogelijk.

Het bewijs dat tijdens de rechtszaak werd gepresenteerd omvatte echter Eisenberg's zoekopdrachten op internet naar termen als "restrictieschema", "marktmanipulatie" en "fraude-elementen".

Volgens het Openbaar Ministerie toont dit aan dat Eisenberg op de hoogte was van zijn strafbare feiten.

Eisenberg hangt nu een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar boven het hoofd. Het vonnis is nog in behandeling.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven