Nieuws - MakerDAO lanceert een nieuwe lending-platform

Sam Fröling

Door Sam Fröling

MakerDAO lanceert een nieuwe lending-platform

Ontwikkelingen
MakerDAO lanceert, een nieuwe lending-platform

MakerDAO ondersteunt het DAI-ecosysteem met een nieuwe DeFi-toepassing. Via het Spark Protocol zullen gebruikers toegang krijgen tot concurrerende rentetarieven.

De MakerDAO heeft op 8 mei een nieuw lending-platform aangekondigd. Het ook wel genoemde "Spark Protocol" moet gaan functioneren als een "kredietmarkt". Het platform is speciaal ontwikkeld voor de DAI stablecoin en moet gebruikers toegang geven tot concurrerende rentetarieven op ETH, sETH, DAI en sDAI.

Ook Spark Protocol is verbonden aan de D3-module. Dit systeem maakt interactie mogelijk tussen het Maker ecosysteem en kredietpools van derden. "Deze directe kredietlijn in DAI injecteert en balanceert automatisch verse DAI-liquiditeit in Spark Lend. Dit geeft gebruikers toegang tot de beste rentetarieven in de markt", laat Maker weten. “Gebruikers kunnen dus Stablecoins lenen via Spark Lend tegen een initiële jaarlijkse rente van 1,11 procent”, voegt Maker eraan toe.

MakerDAO verspreid onderpand

Half maart besloot MakerDAO om meer te investeren in Amerikaanse obligaties om het onderpand van DAI te verspreiden. Om die reden zal de DAO elke twee weken obligaties kopen gedurende een periode van zes maanden, elk ter waarde van 62,5 miljoen dollar.

Met Ethereum Staking kunnen beleggers passief geld verdienen. Deze vijf lucratieve opties zijn beschikbaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven