Nieuws - Luxemerk Louis Vuitton verkoopt NFT's voor €39,000

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Luxemerk Louis Vuitton verkoopt NFT's voor €39,000

NFT
Luxemerk Louis Vuitton verkoopt NFT's voor $42.000

Luxe op de blockchain. Met een NFT-collectie kent Louis Vuitton exclusieve lidmaatschappen toe aan klanten. De gelimiteerde NFT's zijn niet overdraagbaar.

Volgens Vogue Business lanceert het Franse luxe modehuis Louis Vuitton een NFT-serie met de naam "Treasure Trunks". De collectie bestaat naar verluidt uit "een paar honderd" stuks voor een prijs van ongeveer 39.000 euro.

Dit zijn zogenaamde "souldbound" NFT's. Dit betekent dat ze niet overdraagbaar zijn en dus niet kunnen worden verhandeld tussen particulieren.

Alleen de oorspronkelijke eigenaar van een "Treasure Trunk" kan ze gebruiken om toegang te krijgen tot exclusieve producten, vroege releases en ervaringen. Dit zullen zowel fysieke als digitale producten zijn.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 8 juni aanmelden voor een wachtlijst. Geselecteerde deelnemers worden dan in de komende weken door het bedrijf benaderd.

De lancering van de "Treasure Trunks" maakt deel uit van een nieuw project genaamd "Via". In de toekomst wil het bedrijf zich blijven richten op exclusiviteit met behulp van de blockchain. Nogmaals, het concept is om "producten en ervaringen" te verkrijgen die ontoegankelijk zijn voor anderen door de NFT's te bezitten.

De NFT-serie is niet de eerste uitstap van het luxemerk naar de Web3-sector. Al in 2019 lanceerde het bedrijf samen met Microsoft en ConsenSys een platform voor het traceren van luxeartikelen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven