Nieuws - Loopring (LRC): Ethereum-oplossing in opmars

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Loopring (LRC): Ethereum-oplossing in opmars

Loopring (LRC)
Blockchain/Technologie
Loopring (LRC):, Ethereum-oplossing in opmars

Ethereum heeft een probleem. Als het bijna 60 dollar kost om eenvoudige transacties uit te voeren, dan schiet een blockchain tekort in de belofte van "banking the unbanked". Ethereum is alleen betaalbaar voor degenen die het zich kunnen veroorloven. Wie de gasvergoedingen te hoog vindt, moet op zoek naar alternatieven.

Een van die alternatieven is het DeFi protocol Loopring met zijn native cryptocurrency LRC - een ERC-20 token dat als layer-2 oplossing snellere en vooral goedkopere transacties op het Ethereum netwerk mogelijk maakt. Loopring ziet zichzelf ook als distributeur tussen de gedecentraliseerde beurzen (DEX) en de Ethereum mainchain, de vraag lijkt er te zijn. De token is namelijk al dagen aan het klimmen van de ene recordhoogte naar de andere.

Loopring komt op gang

Van 47 cent naar 3,75 dollar in twee weken: De prestaties van LRC zijn indrukwekkend. Met een groei van 730 procent in 14 dagen is Loopring nu doorgedrongen tot de 52e plaats op de ranglijst van de grootste crypto-activa, waarbij het veel belovende projecten zoals IOTA (MIOTA) en Decentraland (MANA) is voorbijgegaan.

Toch is Loopring zeker niet nieuw. De token is al sinds 2017 verhandelbaar en sprong meteen de hoogte in, maar verdween vervolgens door de cryptowinter naar de diepte. Tot voor kort speelde de token slechts een kleine rol, maar komt door de Schalings tekorten van Ethereum steeds verder in het licht te staan. De definitieve start van de rally werd gegeven op 3 november met het geïntegreerde VIP Tier-systeem, waarmee LRC-houders kunnen profiteren van lagere kosten op Loopring L2. Naarmate het handelsvolume van ETH en de hoogte van LRC-stortingen toenemen, kunnen tokenhouders opklimmen naar een hoger VIP-niveau en exponentieel kosten besparen.

DEX-schaling

Het Loopring-protocol is een laag 2 oplossing voor gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX) op het Ethereum netwerk. Omdat Loopring gebaseerd is op zero-knowledge rollups (zkRollups), een Schalings oplossing die honderden off-chain transacties bundelt tot één on-chain transactie, zorgt het voor snelle en goedkope transacties. Via een smart contract wat wordt beheerd door het Loopring-protocol, worden transacties eerst van de blockchain gecoördineerd en vervolgens overgebracht naar het Ethereum netwerk. Dit vermindert snel het aantal transacties, waardoor de doorvoer toeneemt en de kosten dalen. Volgens Loopring beheert het protocol tot 2.025 transacties per seconde.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven