Nieuws - Liechtenstein weegt Bitcoin als wettig betaalmiddel

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Liechtenstein weegt Bitcoin als wettig betaalmiddel

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Liechtenstein weegt Bitcoin als wettig betaalmiddel

Eerst El Salvador, nu Liechtenstein? Het kleine vorstendom zou de volgende staat kunnen worden die legale betalingen met Bitcoin toestaat.

Volgens een recent interview met Het Duitse Handelsblatt kunnen burgers van Liechtenstein in de toekomst overheidsdiensten betalen met Bitcoin. Volgens de Liechtensteinse regeringsleider en minister van Financiën, Daniel Risch.

De BTC-betalingen moeten dan onmiddellijk worden omgezet in de eigen munt van het land, de Zwitserse frank. Een tijdschema voor de implementatie is momenteel nog niet bekend.

Liechtenstein staat bekend om zijn cryptovriendelijk beleid. Met de "Liechtenstein Blockchain Act" introduceerde het land in 2019 als een van de eersten uitgebreide regelgeving voor digitale activa.

Samen met Zwitserland wordt Liechtenstein sindsdien beschouwd als een van de belangrijkste crypto financiële centra in Europa. Met de laatste ontwikkelingen voegt het vorstendom zich bij de groeiende lijst van staten die bijzonder open staan voor blockchaintechnologie.

Nadat EL-Salvador in 2021 als eerste land ter wereld Bitcoin als legaal betaalmiddel invoerde, volgden de Zwitserse gemeenten Zug en Lugano. Ook daar zijn belastingen en andere diensten te betalen met BTC.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven