Nieuws - Lid van raad van bestuur van FTX pleit schuldig

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Lid van raad van bestuur van FTX pleit schuldig

FTX
Faillissement
Scams, criminaliteit en fraude
Lid van raad van bestuur van FTX pleit schuldig

Nishad Singh is de derde figuur die valt in de FTX-fraudezaak. De juridische handschoen is voor hem echter nog niet voorbij.

De volgende bekentenis is gedaan in het proces van de FTX crypto exchange fraudezaak. Volgens verschillende Amerikaanse media pleitte de voormalige chief technology officer Nishad Singh gisteren, 28 februari, tijdens een rechtszitting schuldig aan zes aanklachten van samenzwering.

Hij wist al maanden dat Alameda Research, het handelsbedrijf van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, miljarden aan klantgelden had geleend van de cryptobeurs. Bovendien had hij bijgedragen aan de vervalsing van de balans.

Singh is de derde hoge managementfiguur die bekent, na FTX mede-oprichter Gary Wang en Alameda CEO Caroline Ellison. Bloomberg meldt dat de bekentenis deel uitmaakte van een pleidooi met de rechtshandhaving.

De juridische handschoen is echter nog niet voorbij voor de 27-jarige. De Amerikaanse regelgevende instanties SEC en CFTC kondigden al een afzonderlijke civiele rechtszaak aan.

Beide instanties beschuldigen Singh ervan de softwarecode te hebben ontwikkeld die de clandestiene overdracht van activa van cliënten van FTX naar Alameda mogelijk maakte.

Ondertussen blijft Sam Bankman-Fried alle aanklachten ontkennen. Intussen heeft het Openbaar Ministerie de aanklacht uitgebreid van acht naar twaalf aanklachten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven